OMS recomandă testarea pentru coronavirus în școli pentru a evita revenirea la învățământul la distanță

  • 02 Iulie 2021 16:31
OMS recomandă testarea pentru coronavirus în școli pentru a evita revenirea la învățământul la distanță

Teste PCR sau antigenice ar trebui să fie realizate în mediile școlare pentru a se evita recurgerea încă o dată la învățământul la distanță în cazul unei noi creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, a recomandat vineri OMS Europa, informează AFP și Agerpres.

„Lunile de vară oferă guvernelor o ocazie de aur pentru a implementa un ansamblu de măsuri care vor contribui la scăderea ratelor de infectare și la evitarea închiderii școlilor”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Într-un comunicat comun publicat de OMS Europa, UNESCO și UNICEF, Hans Kluge a declarat că închiderea școlilor a avut un „efect nefast asupra educației și bunăstării sociale și mintale a copiilor și tinerilor noștri”.

Până acum, folosirea testelor de depistare a eventualelor cazuri de COVID-19 în mediul școlar putea fi recomandată în cazul apariției unui focar într-o unitate de învățământ, dar OMS consideră de acum înainte că utilizarea acestor teste poate fi recomandată chiar și în absența simptomelor în rândul elevilor, profesorilor și personalului auxiliar.

„Nu putem să permitem pandemiei să îi priveze pe copiii noștri de educația și de dezvoltarea lor”, a subliniat Hans Kluge, care a îndemnat de mai multe ori guvernele celor 53 de țări și teritorii din Europa să lupte împotriva abandonului școlar, asociat învățământului la distanță.

Reprezentanții celor trei agenții afiliate ONU consideră că închiderea școlilor nu ar trebui avută în vedere decât în ultimă instanță, doar dacă „există o explozie a numărului de cazuri sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nicio altă măsură”.

Filiala europeană a OMS a avertizat joi că numărul cazurilor noi de COVID-19 a început din nou să crească în Europa după 10 săptămâni consecutive de recul, pe fondul răspândirii variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

„Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați”, a declarat Hans Kluge, care a dezvăluit că OMS Europa prevede că varianta Delta, detectată inițial în India, va deveni varianta dominantă la nivel mondial până în luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău