OMS: Pentru prima oară de la debutul pandemiei, au scăzut infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume

  • 10 Februarie 2021 15:42
OMS: Pentru prima oară de la debutul pandemiei, au scăzut infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume

Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, arată cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), informează CNN, potrivit DIGI24.ro.

Astfel, la nivel global, pentru a patra săptămână la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut, notează sursa citată. 

Săptămâna trecută au fost raportate pe plan mondial peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de COVID-19,  în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

De asemenea, numărul deceselor se află și el în scădere: în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, conform OMS.

Chiar dacă încă mai există multe țări în care numărul infecțiilor este în creștere, noile cifre sunt considerate de către OMS drept „încurajatoare”.

SUA înregistrează, în prezent, cele mai multe cazuri de COVID: 871.365 de americani au fost, până acum, infectați. Chiar și așa, numărul de noi infecții raportate în această țară a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută, informează OMS.

La nivel continental, cele mai puține cazuri de coronavirus se înregistrează în Africa, unde numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

De la debutul pandemiei, la nivel glboal au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19, conform datelor universității John Hopkins din SUA.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău