OMS: Pandemia de Covid-19 ar putea dura un an în plus la nivel global pentru că țările sărace nu au acces la vaccinuri

  • 21 Octombrie 2021 12:29
OMS: Pandemia de Covid-19 ar putea dura un an în plus la nivel global pentru că țările sărace nu au acces la vaccinuri

Pandemia de Covid-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat din cauza faptului că țările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susține Organizația Mondială a Sănătății, conform BBC, citat de DIGI24.ro.

Dr. Bruce Aylward, de la OMS, spune că din cauza ratelor mici de vaccinare din țările sărace, criza Covid „ar putea să se întindă până târziu în 2022”, scrie sursa citată

Până acum, mai puțin de 5% din populația Africii a fost vaccinată împotriva coronavirusului, față de 40% pe celelalte continente.

Aylward a făcut și un apel la țările bogate să lase locul lor în „coada” de achiziționare a vaccinurilor pentru țările cu venituri foarte reduse.

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie să accelerăm. Această pandemie se va mai prelungi cu un an din această cauză”, a spus el.

Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate, până acum, în țările cele mai dezvoltate. În Africa au fost administrate în jur de 2,6% dintre dozele administrate la nivel global.

O alianță de organizații caritabile, The People’s Vaccine, a făcut publice noi date care arată că doar una din șapte doze promise de companiile farmaceutice și de țările bogate ajunge la destinație în țările sărace.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău