OMS | În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze"

  • 26 Noiembrie 2021 16:49
OMS | În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze", a declara joi Mike Ryan, directorul Organizației Mondiale a Sănătăți pentru situații de urgență, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Această sarcină trebuie desfășurată la nivel global și, "mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecțiuni medicale subiacente", a precizat Ryan într-o sesiune cu internauții pe rețelele de socializare.

O altă prioritate trebuie să fie "garantarea că toți lucrătorii sanitari sunt imunizați și că toți au acces la echipamente de protecție adecvate", a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, având în vedere că fiecare rețea națională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei.

Expertul irlandez a subliniat că, deși există obiective comune precum cele citate anterior, este de înțeles ca fiecare țară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică națională nu sunt la fel în toate țările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău