OMS: Este prea devreme pentru a trage concluzii despre originea noului coronavirus

  • 23 Ianuarie 2021 10:42
OMS: Este prea devreme pentru a trage concluzii despre originea noului coronavirus

Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie dacă noul coronavirus SARS-CoV-2 își are originea în China, a declarat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care efectuează o misiune în această țară, notează AFP și Agerpres.

"Toate ipotezele sunt pe masă. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legată de locul unde a apărut acest virus, în China sau în afara Chinei", a declarat directorul pentru situații de urgență în cadrul organizației, Michael Ryan, într-o conferință de presă la Geneva.

"Există diferite observații științifice în diverse părți ale lumii", a continuat el, "este un puzzle uriaș și nu poți avea o imagine de ansamblu uitându-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle".

Echipa internațională de oameni de știință a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns pe 14 ianuarie în orașul chinez Wuhan pentru a investiga originile noului coronavirus.

Pe 16 ianuarie, șeful diplomației americane Mike Pompeo a acuzat din nou China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine a pandemiei COVID-19, spunând că boli asemănătoare COVID-19 circulau deja în toamna anului 2019 printre membrii personalului Institutului de virusologie din Wuhan.

Medici chinezi au fost filmați sub acoperire pentru prima dată, recunoscând că și-au dat seama că noul coronavirus ar putea fi transmis între oameni, dar guvernul le-a spus să tacă.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău