OMS dezvăluie noi date despre cum a aflat de primele cazuri de COVID-19 din China

  • 04 Iulie 2020 22:00
OMS dezvăluie noi date despre cum a aflat de primele cazuri de COVID-19 din China

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost alertată despre epidemia de coronavirus de reprezentanța sa din China, nu de autoritățile locale, situație care ar putea avea impact în privința percepției asupra cooperării Beijingului, informează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Organizația Mondială a Sănătății a fost acuzată de președintele SUA, Donald Trump, că nu a furnizat la timp informațiile necesare pentru oprirea răspândirii pandemiei și de favorizarea Chinei. OMS a respins acuzațiile, notează DIG24.ro.

Reacționând la critici, OMS a publicat pe 9 aprilie un grafic al comunicațiilor în care arăta că autoritățile medicale din Wuhan au raportat primele cazuri de pneumonie în ultima zi a anului 2019.

Însă, potrivit unui nou grafic publicat acum de Oorganizația Mondială a Sănătății, reprezentanța OMS din China a informat oficiul regional de contact pe 31 decembrie 2019 despre un caz de "pneumonie virală" după observarea unei declarații de presă a Comisiei medicale din Wuhan pe această temă.

Donand Trump a anunțat că Statele Unite suspendă relațiile cu OMS
Potrivit Agenției France-Presse, serviciul de informații epidemice al OMS a observat o altă știre în aceeași zi, despre cazuri de pneumonie din Wuhan, transmisă de rețeaua internațională de monitorizare ProMed, cu sediul în SUA.

În acest context, OMS le-a cerut autoritățile chineze pe 1 și 2 ianuarie informații despre aceste cazuri. Informațiile au fost transmise pe 3 ianuarie.

Pe fondul criticilor, președintele Donand Trump a anunțat că Statele Unite suspendă relațiile cu OMS.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, până în prezent, la nivel mondial, s-au înregistrat 11,1 milioane de cazuri de coronavirus și 526.156 de decese.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău