OMS despre efectele dexametazonei la pacienții critici cu COVID-19: Acestea sunt vești bune, felicitări!

  • 17 Iunie 2020 09:08
OMS despre efectele dexametazonei la pacienții critici cu COVID-19: Acestea sunt vești bune, felicitări!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat "veștile bune", după ce rezultatele inițiale ale testelor clinice au demonstrat că un steroid ieftin și folosit la scară largă, Dexametazona, poate ajuta la salvarea vieții pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă.

"Acesta este primul tratament despre care s-a demonstrat că reduce mortalitatea la pacienții cu COVID-19 care au necesită oxigen sau suport ventilator", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat transmis marți seara.

"Acestea sunt vești bune și felicit guvernul Marii Britanii, Universitatea Oxford și numeroasele spitale și pacienți din Marea Britanie care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare".

Cercetătorii au transmis OMS observațiile inițiale în legătură cu rezultatele studiului "și așteptăm cu interes analiza completă a datelor, în următoarele zile", a precizat dr. Tedros.

"OMS va coordona o metaanaliză pentru a consolida înțelegerea acestei intervenții. Ghidurile clinice ale OMS vor fi actualizate pentru a reflecta modul și momentul în care acest medicament ar trebui administrat, în cazul COVID-19", a adăugat agenția. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău