OMS: Ce se întâmplă e o tragedie inimaginabilă. Aproape jumătate dintre decesele de coronavirus din Europa au fost în aziluri de bătrâni

  • 24 Aprilie 2020 19:46
OMS: Ce se întâmplă e o tragedie inimaginabilă. Aproape jumătate dintre decesele de coronavirus din Europa 
au fost în aziluri de bătrâni

Aproape jumătate dintre cazurile de decese din cauza coronavirusului din Europa s-au petrecut în aziluri de bătrâni, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie DIGI24.ro.

Dr. Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS a spus că aceste cifre arată o imagine profund îngrijorătoare în ceea ce privește pandemia. El a spus că guvernele trebuie să continue să acorde îngrijire adecvată cetățenilor în vârstă.

„Ce se întâmplă este o tragedie umană inimaginabilă”, a adăugat el, potrivit sursei citate. Cifrele vin în contextul în care și în Regatul Unit s-a descoperit că 2000 de aziluri de bătrâni au devenit focare de infecție cu coronavirus.

De asemenea, aproape jumătate dintre noile infecții cu noul coronavirus detectate în Italia luna aceasta au avut loc în aziluri de bătrâni, a informat vineri un studiu oficial, citat de DPA și Agerpres.

În Lombardia, cea mai afectată regiune italiană, procurorii investighează dacă conducerea unora dintre aceste cămine nu a făcut în mod activ rabat de la măsurile de protecție. Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de bătrâni din Milano, a declarat că la începutul epidemiei i s-a interzis purtarea măștilor, aparent pentru a preveni panica în rândul rezidenților.

Autoritățile regionale în domeniul sănătății au fost, la rândul lor, criticate, pentru că au mutat pacienții cu COVID-19 în căminele de vârstnici pentru a face mai mult loc în spitale, răspândind astfel virusul.

În Europa au fost înregistrate, în total, 116.091 de decese din cauza noului coronavirus și peste un milion de cazuri confirmate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău