OMS: Bilanțul mondial a depășit 200 de milioane de cazuri de coronavirus. Actualul val se stabilizează

  • 08 August 2021 18:30
OMS: Bilanțul mondial a depășit 200 de milioane de cazuri de coronavirus. Actualul val se stabilizează

Cazurile globale de COVID-19 înregistrate de la începerea pandemiei au depășit în acest sfârșit de săptămână 200 de milioane de contagieri, deși curba noilor infecții se stabilizează, fără să fi atins recordurile valului de coronavirus din luna aprilie, relatează duminică EFE, scrie Agerpres.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), decesele provocate de pandemie au ajuns la 4,2 milioane de cazuri, dintre care 45.000 înregistrate săptămâna aceasta și se așteaptă o scădere față de cele 64.500 raportate săptămâna anterioară.

Noile cazuri săptămânale au fost în creștere de la jumătatea lunii iunie, în timp ce numărul deceselor a scăzut săptămâna anterioară (26 iulie - 1 august), după trei săptămâni de creștere consecutivă.

Deși cifrele sunt mari, există optimism privind o ușoară descreștere a cazurilor săptămânale de la sfârșitul lunii iulie în Europa și în zona Americilor, cele mai afectate de pandemie, dar rămân în creștere în Asia.

Curba este în creștere de mai multe zile și chiar săptămâni în unele țări cu cazuri absolute, precum Brazilia, Argentina, Columbia sau Spania, dar se menține stabilă sau în ușoară creștere în țări ca SUA, India, Rusia, Franța, Italia sau Iran.

Suscită de asemenea speranță și ritmul vaccinării în multe țări: aproape 30 % din populația mondială a primit cel puțin o doză, iar peste 15 % a fost vaccinată cu schema completă.
În total, s-au administrat peste 4,4 miliarde de doze, aproape jumătate dintre cele 10 miliarde care se estimează necesare pentru a putea vaccina 70 % din populația mondială și de a se apropia de obiectivul imunității colective.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău