OMS avertizează Europa cu privire la o ''iarnă grea'' ca urmare a intensificării pandemiei

  • 09 Noiembrie 2021 15:29
OMS avertizează Europa cu privire la o ''iarnă grea'' ca urmare a intensificării pandemiei

Directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a avertizat marți că Europa se va confrunta cu "o iarnă grea" ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și a reiterat că această regiune a devenit "epicentrul" pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Hans Kluge a participat la deschiderea celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalelor, care se desfășoară în orașul spaniol Barcelona.

În intervenția sa, Hans Kluge a subliniat că regiunea europeană a OMS - care include 53 de țări din Europa și Asia Centrală, printre care Rusia și mai multe foste republici sovietice - a înregistrat săptămâna trecută aproape 2 milioane de cazuri noi de COVID-19 și că numărul total al deceselor a ajuns la aproape 1,5 milioane.

"Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creștere a transmiterii, a spitalizărilor și a deceselor", a adăugat directorul OMS Europa, avertizând cu privire la o" iarnă grea" pe acest continent.

În acest sens, Hans Kluge a făcut apel la intensificarea vaccinării populației în general, dar mai ales a personalului sanitar, pentru "a menține virusul la distanță", și a precizat că în șapte țări din regiune mai puțin de 20% dintre angajații din sectorul medical sunt vaccinați cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

"Vaccinarea extinsă și măsurile de prevenție sunt singura cale pentru a ușura creșterea presiunii asupra spitalelor și a sistemelor sanitare", a avertizat el.

Directorul OMS Europa a citat câteva "lecții" învățate în timpul pandemiei, precum coordonarea între protagoniștii sanitari și cei instituționali, modernizarea instalațiilor, îngrijirea sănătății angajaților din sectorul medical, creșterea efectivelor medicale și a digitalizării, printre altele.

Țările de pe continentul european sunt deosebit de afectate de COVID-19, cu o incidență a cazurilor în Germania la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei și un record de decese în Rusia, unde au fost raportate peste 1.200 de morți în ultimele 24 de ore.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău