OMS avertizează despre creșterea cazurilor cu COVID-19 în Europa, inclusiv R.Moldova: Va împinge sistemele de sănătate în prag de colaps

  • 26 Iunie 2020 08:54
OMS avertizează despre creșterea cazurilor cu COVID-19 în Europa, inclusiv R.Moldova: Va împinge sistemele de sănătate în prag de colaps

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că a existat o creștere săptămânală a cazurilor de coronavirus în Europa, pentru prima dată în ultimele luni.

În 11 țări, „transmisia accelerată” a provocat o „reînviere semnificativă”, care, dacă nu este marcată, va împinge sistemele de sănătate în prag de colaps din nou în Europa ”, a spus directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge. Națiunile sunt Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Suedia și Ucraina.

Ambasadorii UE se întâlnesc săptămâna aceasta pentru a discuta redeschiderea frontierelor externe ale blocului la 1 iulie.

Una dintre opțiunile pe care statele membre le iau în considerare este să permită doar călătorii din anumite țări. Cetățenii statelor care înregistrează rate mari de infecție - inclusiv SUA, Rusia și Brazilia - au rămas în afara listei sigure.

Bilanțul persoanelor infectate în R. MOldova a ajuns la 15 453.  De la declanșarea pandemiei în țara noastră 502 persoane au decedat din cauza virusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău