OMS avertizează că Europa s-ar putea confrunta cu o recrudescență a pandemiei de COVID-19 în primele luni ale anului 2021

  • 16 Decembrie 2020 16:23
OMS avertizează că Europa s-ar putea confrunta cu o recrudescență a pandemiei de COVID-19 în primele luni ale anului 2021

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că "există un risc major de recrudescență" a pandemiei de COVID-19 în Europa la începutul anului 2021.

"În fiecare an, în întreaga Europă vedem adunări largi, care aduc împreună oameni de toate vârstele, inclusiv familii, grupuri religioase și prieteni. Avest lucru reprezintă un risc semnificativ de transmitere a infecției cu coronavirus în timpul sărbătorilor de iarnă. În ciuda unui progres fragil, rata transmiterii coronavirusului rămâne mare și intensă în zona Europei. Există un risc major de recrudescență în primele săptămâni și luni ale anului 2021, de aceea trebuie să cooperăm dacă dorim să prevenim acest lucru ", se arată într-un comunicat al OMS, emis miercuri.

Anunțul OMS recomandă europenilor să fie precauți în timpul sărbătorilor de iarnă, pentru a minimiza riscul îmbolnăvirii de COVID-19, reducând sau anulând adunările, purtând mască, menținând distanța fizică și evitând transportul public. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău