OMS avertizează asupra unei eventuale creșteri a cazurilor de infectare în timpul Ramadanului și Paștelui

  • 01 Aprilie 17:50
OMS avertizează asupra unei eventuale creșteri a cazurilor de infectare în timpul Ramadanului și Paștelui

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat joi asupra unei posibile creșteri a numărului de infecții cu coronavirus în Orientul Mijlociu în timpul lunii islamice a Ramadanului și de Paște, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Unii creștini vor sărbători Paștele în acest weekend, în timp ce alții, precum creștinii copți din Egipt, vor sărbători în luna mai.

Ramadanul, în cursul căruia musulmanii se abțin de la orice aliment din zori până seara, urmează să înceapă aproximativ la mijlocul lunii aprilie. Musulmanii sărbătoresc de obicei prin mari adunări sociale și religioase, precum rugăciunile în masă, moscheile fiind amenajate în mod tradițional.

Ahmed al-Mandhari, directorul regional al OMS pentru Mediterana de Est, a avertizat că 14 țări din regiune au raportat o
creștere mare a infecțiilor zilnice cu coronavirus precum și decese legate de acestea, precum Iordania și Iranul.

''Situația nu se îmbunătățește și direcția pe care o urmează multe țări este îngrijorătoare'', a spus el în timpul unei conferințe de presă.

Pe măsură ce se apropie Ramadanul și Paștele, ''există pericolul de a vedea (în continuare) creșteri ale numărului de cazuri, așa cum a fost cazul la sfârșitul anului trecut, în timpul sărbătorilor. Ne dăm seama că acestea sunt ocazii importante care merită să fie sărbătorite, dar vă cerem să vă protejați pe voi și pe ceilalți'', a adăugat al-Mandhari.

Unele țări din regiune, precum Egipt și Emiratele Arabe Unite, au anunțat că vor interzice banchetele de caritate publice, care au loc în mod tradițional în aprilie.

Ambele țări au indicat că vor permite rugăciunile nocturne ''taraweeh'' (tarawih) din timpul Ramadanului, dar le-a limitat la o jumătate de oră.

În Iordania, credincioșii nu vor avea posibilitatea pentru ''taraweeh'' în moschei din cauza restricțiilor pe timp de noapte impuse până la 15 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,24
Ploaie ușoară
Umiditate:66 %
Vint:6,17 m/s
Tue
10
Wed
9
Thu
9
Fri
12
Sat
16

Curs oficial BNM 21 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6601 -0.1096
USD 17.6371 0.0088
RON 4.1750 -0.0217
UAH 0.6603 -0.0007
RUB 0.2402 -0.0025
Arhivă Radio Chișinău