OMS anunță un nou studiu pentru testarea a trei medicamente antiinflamatoare pentru pacienții cu COVID-19

  • 11 August 2021 17:23
OMS anunță un nou studiu pentru testarea a trei medicamente antiinflamatoare pentru pacienții cu COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri că un studiu clinic desfășurat în 52 de țări va testa trei medicamente antiinflamatoare drept potențiale tratamente pentru pacienții cu COVID-19, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

„Aceste medicamente - artesunat, imatinib și infliximab - au fost selectate de un grup de experți independenți pentru potențialul lor de reducere a riscului de deces la pacienții spitalizați cu COVID-19", a anunțat OMS într-un comunicat în legătură cu studiul Solidarity PLUS.

Artesunat este deja utilizat în cazul malariei severe, imatinib pentru anumite tipuri de cancer și infliximab pentru boli ale sistemului imunitar, precum boala Crohn și artrita reumatoidă.

Studiul inițial Solidarity de anul trecut a constatat că toate cele patru tratamente evaluate - remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir/ritonavir și interferon - au avut un efect redus sau chiar deloc în cazul pacienților cu COVID.

Până în prezent, doar corticosteroizii s-au dovedit eficienți împotriva formelor severe și critice de COVID-19.

OMS a declarat că artesunat, produs de Ipca, este folosit pentru tratarea malariei. În cadrul studiului, acesta va fi administrat intravenos timp de șapte zile, utilizându-se doza standard recomandată pentru tratamentul malariei severe.

Imatinib, produs de Novartis, este utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancere. În studiu, acesta va fi administrat oral, o dată pe zi, timp de 14 zile.

Infliximab, produs de Johnson and Johnson, este utilizat pentru tratarea bolilor sistemului imunitar. El va fi administrat intravenos sub formă de doză unică în cadrul studiului Solidarity PLUS. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău