OMS acordă o autorizație de urgență pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

  • 07 Mai 2021 19:27
OMS acordă o autorizație de urgență pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că a acordat o autorizație de urgență pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează Reuters.

Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezești cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China și din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o țară non-occidentală care a obținut undă verde din partea OMS.

Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizația Mondială a Sănătății acordă o autorizație de urgență pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecțioase.

Lista de urgență a OMS reprezintă un semnal pentru autoritățile naționale de reglementare cu privire la siguranța și eficacitatea unui produs și permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul țărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

OMS a acordat anterior o autorizație de urgență pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson și, săptămâna trecută, pentru Moderna.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău