OMS a documentat „bombardarea a 200 de centre medicale ucrainene”

  • 08 Mai 2022 17:58
OMS a documentat „bombardarea a 200 de centre medicale ucrainene”

Kievul afirmă că au fost distruse sau avariate în total 400 de centre medicale, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății a documentat bombardarea a 200 de centre medicale. Directorul OMS s-a aflat, de altfel, la acest sfârșit de săptămână într-o vizită în Ucraina.

De la începutul războiului. OMS a livrat provizii medicale pentru 15.000 de operații, medicamente pentru 650.000 de oameni, dar și 15 generatoare cu motorină pentru a facilita electricitatea în spitalele din Kiev.

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus: Am fost profund mișcat de ceea ce am văzut aici și de ce mi-au spus cei afectați de război. Mă simt foarte trist. Totodată, am văzut și că oamenii de aici sunt rezistenți, mai ales prin câte au trecut, nu au renunțat. Au fost atacate peste 200 de instituții medicale de când a început războiul. Aceste atacuri trebuie să înceteze! Sistemul medical nu trebuie să fie niciodată o țintă în război. De la începutul războiului, Organizația Mondială a Sănătății a ajutat refugiații de aici, cât și din alte țări și a antrenat mii de ucraineni, pe care i-a învățat cum să facă transfuzii de sânge. Totodată, astăzi, sunt așteptate să ajungă la Kiev peste 20 de ambulanțe donate de OMS.

Sursa: Radio România Actualități

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău