OMS a aprobat testarea eficacității produselor africane bazate pe ierburi medicinale în tratarea coronavirusului

  • 21 Septembrie 2020 12:25
OMS a aprobat testarea eficacității produselor africane bazate pe ierburi medicinale în tratarea coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a oferit sprijinul pentru un protocol pentru a testa eficacitatea produselor africane bazate pe ierburi medicinale în tratamentul coronavirusului și al altor epidemii, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Pandemia de COVID-19 a evidențiat posibilitatea utilizării medicinei tradiționale pentru combaterea bolii, iar unda verde a OMS încurajează testarea cu criterii similare celor pentru vaccinuri și medicamente dezvoltate în laboratoarele din Asia, Europa și America.

Acum câteva luni, președintele Madagascarului a promovat utilizarea unei băuturi pe bază de artemisia – o plantă care s-a dovedit eficientă împotriva malariei – ca medicament anti-Covid, dar propunerea a fost respinsă categoric.
Astăzi, experții de la OMS și de la alte organizații „și-au exprimat sprijinul pentru un protocol privind testarea de fază 3 a plantelor medicinale împotriva COVID-19 și pentru crearea unei comisii de monitorizare a datelor și siguranței privind studiile bazate pe plante medicinale”, afirmă un comunicat.

„Dacă un produs din medicina tradițională se dovedește a fi sigur, eficient și de calitate, OMS va recomanda producția locală rapidă și pe scară largă”, a spus Prosper Tumusiime, director regional al OMS în Africa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău