Tânărul suspectat de omorul lui Oleg Horjan afirmă că nu se afla în țară în ziua crimei. Cazul va fi discutat la Parlament cu ușile închise

  • 25 Iulie 2023 08:59
Tânărul suspectat de omorul lui Oleg Horjan afirmă că nu se afla în țară în ziua crimei. Cazul va fi discutat la Parlament cu ușile închise

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, va discuta astăzi despre omorul activistului civic din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. Ședința se desfășoară cu ușile închise, transmite Radio Chișinău.

În același timp autoritățile din regiunea transnistreană anunță că au identificat un suspect de omorul fostului lider al Partidului Comunist din Tiraspol.

Ar fi vorba despre un tânăr cu care fostul deputat de opoziție s-ar fi aflat în detenție, transmite IPN. Presa din regiune scrie că tânărul de 30 de ani a fost anterior judecat pentru jaf.

Regimul de la Tiraspol susține că scopul crimei nu ar fi fost omorul, dar jaful, comis în complicitate cu alte persoane.

Tânărul suspectat susține că nu se află în țară de mai bine de două luni.

Newsmaker.md a difuzat un video în care el își arată pașaportul biometric, cu ștampilele de intrare în România, pe 18 mai, și intrarea în zona Schengen printr-un punct de control din Ungaria, pe 19 mai 2023, și nu există date că el ar fi părăsit spațiul Schengen.

Oleg Horjan a fost deputat de opoziție, condamnat și deținut ilegal de regimul de la Tiraspol în perioada 2018-2022, după ce a organizat un protest în stânga Nistrului.

Săptămâna trecută, el a fost găsit mort în casa sa din regiunea transnistreană.

Pretinsul minister de interne de la Tiraspol a anunțat luni, 24 iulie, despre identificarea primului suspect în cazul omorului lui Oleg Horjan. Potrivit autorităților nerecunoscute din regiunea transnistreană, acesta este un fost deținut, pe nume Andrei Duminica, care și-a ispășit pedeapsa împreuna cu opozantul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău