Omicron | Landurile din Germania cer o înăsprire a condițiilor de călătorie

  • 18 Decembrie 2021 17:50
Omicron | Landurile din Germania cer o înăsprire a condițiilor de călătorie

Landurile din Germania au cerut sâmbătă guvernului central să înăsprească regulile de intrare în țară pentru a limita răspândirea Omicron și să suspende traficul dinspre Marea Britanie, extrem de afectată de această variantă a coronavirusului, relatează AFP, citată de Agrepres.

În cadrul unei reuniuni prin videoconferință, miniștrii sănătății din cele 16 landuri au cerut introducerea obligativității unui test PCR nu mai vechi de 48 de ore pentru pasagerii de peste șase ani, comparativ cu 12 ani în prezent, proveniți din țările puternic afectate de această nouă mutație a coronavirusului. Testele rapide cu antigen nu ar urma să mai fie acceptate.

"Trebuie să întârziem cât mai mult posibil răspândirea" acestei variante "îngrijorătoare" și "extrem de contagioase", a subliniat ministrul sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek, citat într-un comunicat.

Noul ministru federal al sănătății, Karl Lauterbach, a salutat demersul. "Cu cât reușim să amânăm momentul în care Omicron ne va scăpa de sub control, cu atât va fi mai bine", a declarat el la finalul reuniunii, la care a luat parte.

Miniștrii regionali au solicitat de asemenea ca Marea Britanie să fie plasată "rapid" în categoria zonelor extrem de afectate de noua variantă, cea mai ridicată și în care se mai află în prezent Africa de Sud și alte șapte țări africane.

O astfel de decizie ar însemna de facto interzicerea călătoriilor provenite din Marea Britanie, cu excepția celor pentru cetățenii germani.

Mai multe țări europene au luat deja măsura de a limita intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Marea Britanie.

În Germania, institutul de monitorizare a sănătății Robert Koch (RKI) este responsabil de clasificarea țărilor și face în fiecare săptămână o analiză.

Vineri, RKI a plasat Franța și Danemarca printre zonele de infectare cu "risc ridicat" și le va impune de duminică persoanelor nevaccinate care vin din aceste țări o perioadă de carantină.

Germania, deja afectată de o înmulțire semnificativă a contaminărilor cu COVID-19, trebuie să se pregătească de un nou "val masiv" legat de răspândirea Omicron, a atras atenția anterior Karl Lauterbach.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău