Omicron | Canada ridică interdicția pentru călătorii din țările africane

  • 18 Decembrie 2021 12:25
Omicron | Canada ridică interdicția pentru călătorii din țările africane

Canada a anunțat vineri ridicarea interdicției de intrare pe teritoriul său, impusă călătorilor provenind din zece țări africane după apariția variantei Omicron, precum și accelerarea screening-ului într-un moment în care creșterea cazurilor de infectare ar putea să copleșească rapid spitalele, transmite AFP, citat de Agerpres.

Începând de duminică, călătorii din Nigeria, Malawi, Egipt, Botswana, Eswatini (fostul Swaziland), Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe vor putea să intre în Canada, a anunțat la o conferință de presă ministrul sănătății Jean-Yves Duclos.

Ministrul a recunoscut că interdicția, anunțată la sfârșitul lunii noiembrie, a fost o decizie controversată și a subliniat că măsura nu mai este necesară deoarece varianta Omicron se răspândește acum printre canadieni.

Aproximativ 350 de cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate până în prezent în 11 din cele 13 provincii și teritorii canadiene, conform declarațiilor oficiale.

"Dacă varianta Omicron înlocuiește varianta Delta, numărul cazurilor ar putea copleși sistemul de îngrijire a sănătății într-un timp foarte scurt", a estimat dr. Theresa Tam, care administrează sănătatea publică în Canada.

În plus, Ottawa va reintroduce, începând de luni, cerința unui rezultat negativ la testul PCR pentru călătorii care părăsesc țara, făcut cu mai puțin de 72 de ore înainte.

Peste 5.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 au fost raportate în medie în ultima săptămână în Canada, o creștere cu 45% față de săptămâna precedentă.

La începutul acestei săptămâni, guvernul canadian și-a sfătuit cetățenii să nu călătorească în străinătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău