Omicron amână marile evenimente ale începutului de an. Premiile Grammy și alte gale din industria divertismentului au fost reprogramate

  • 06 Ianuarie 2022 13:21
Omicron amână marile evenimente ale începutului de an. Premiile Grammy și alte gale din industria divertismentului au fost reprogramate

Ceremonia din acest an de decernare a Premiilor Grammy, cele mai prestigioase trofee din industria muzicală americană, a fost amânată ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, au anunțat organizatorii miercuri, notează BBC News.

Gala era programată să aibă loc pe 31 ianuarie pe o arenă din centrul orașului Los Angeles și transmisă în direct de rețeaua CBS, scrie digi24.ro.

„Având în vedere incertitudinea în ceea ce privește varianta Omicron, organizarea spectacolului pe 31 ianuarie include pur și simplu prea multe riscuri”, au anunțat într-un comunicat comun CBS și Recording Academy, asociația americană a profesioniștilor din industria muzicală care organizează premiile Grammy, adăugând că o nouă dată va fi anunțată în curând.

Nominalizații la Premiile Grammy

Nominalizările pentru cea de-a 64-a ceremonie de decernare a premiilor Grammy au fost anunțate în noiembrie, transmite Agerpres.

 

Muzicianul american de jazz Jon Batiste și cântărețul canadian Justin Bieber sunt în fruntea nominalizărilor pentru premiile Grammy din acest an. Cu 11 nominalizări, pianistul afro-american și totodată artist R&B în vârstă de 35 de ani este cu mult în fața megastarului pop canadian în vârstă de 27 de ani, care are opt nominalizări. 

Doja Cat și H.E.R. au, de asemenea, opt nominalizări, iar Billie Eilish șapte. Olivia Rodrigo, o cântăreață și actriță americană în vârstă de 18 ani, are șapte nominalizări.

Scenariul se repetă 

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Și ceremonia din 2021 a Premiilor Grammy a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Ceremonia a fost organizată în martie în loc de luna ianuarie și a inclus o combinație de segmente preînregistrate și segmente live în în fața unui public restrâns, care a respectat distanțarea socială.

Organizatorii au sperat să revină anul acesta la un format mai apropiat de evenimentul tradițional, cu un public numeros în interiorul fostului Staples Center, redenumit Crypto.com Arena. Trevor Noah, comediant și gazdă de televiziune, fusese selectat să prezinte evenimentul.

CBS și Recording Academy au declarat că s-au consultat cu autoritățile locale, cu experți sanitari și cu artiști înainte de a decide să renunțe la evenimentul din ianuarie.

Pandemia încurcă planurile marilor evenimente

„Sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală, a publicului aflat în direct și a sutelor de persoane care lucrează în mod neobosit la producerea spectacolului nostru rămân prioritatea noastră principală”, au spus organizatorii.

În același timp, alte evenimente din industria divertismentului au fost amânate sau modificate. Organizatorii Festivalului de Film Sundance din această lună din Park City, Utah, au anunțat marți că au anulat evenimentele cu prezență fizică, care se vor desfășura online.

De asemenea, cea de-a 27-a ediție a galei anuale Critics Choice Awards, programată duminică, 9 ianuarie, a fost amânată în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite. Critics Choice Association, organizatorul galei, a precizat că a ajuns în mod „colectiv” la decizia „prudentă și responsabilă” de a amâna evenimentul, la două zile după ce anunțase că gala se va desfășura cu prezență fizică.

BAFTA Los Angeles și-a anulat de asemenea evenimentul anual Tea Party preconizat să se desfășoare cu prezență fizică la hotelul Four Seasons din Beverly Hills pe 8 ianuarie, invocând motive similare ce ține de pandemie.

Organizatorii Globurilor de Aur au decis să nu renunțe la ceremonia de decernare a premiilor prevăzută pentru duminică, care va avea loc însă în absența publicului și fără a fi transmisă la televiziune. Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care decernează aceste premii, este de luni de zile ținta unor acuzații de rasism, sexism, hărțuire și corupție. 

Seara de gală a Globurilor de Aur deschide în mod tradițional sezonul premiilor cinematografice și beneficiază de prezența celor mai importante nume de la Hollywood. Anul acesta însă vedetele vor fi absente, iar canalul de televiziune NBC a anunțat că nu va transmite ceremonia. Aceste aspecte nu vor împiedica însă HFPA să decerneze premiile duminică, la Beverly Hills Hotel, pentru a evidenția „activitatea filantropică” a asociației.

Ediția din 2022 a galei premiilor Oscar nu este pentru moment pusă sub semnul întrebării și este în continuare preconizată pentru 27 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
25
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău