Ombudsmanul va examina cazul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Codru

  • 27 Octombrie 2022 16:23
Ombudsmanul va examina cazul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Codru

Avocatul poporului, Ceslav Panico, s-a sesizat din oficiu și va efectua verificări privind incendiul izbucnit astăzi, 27 octombrie, la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Natalia Stati, ofițer de presă la Direcția de poliție a municipiului Chișinău, a precizat pentru IPN că mai mulți pacienți s-au baricadat și au dat foc la câteva saltele. Pe caz a fost inițiată o anchetă.

Ombudsmanul a constituit o comisie specială de monitorizare formată din angajații Oficiului Avocatului Poporului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii și reprezentanții ONG-urilor de profil.

Avocatul poporului a recepționat o cerere colectivă a unui grup de pacienți din cadrul IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie în urma căreia, în luna iunie, echipa Oficiului a efectuat o vizită inopinată la instituția medicală vizată. Au fost elaborate și expediate recomandări conducerii Ministerului Sănătății și IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru a întreprinde acțiuni de remediere a situației. Multe dintre recomandări până în prezent nu au fost implementate, se menționează într-un comunicat de presă al Oficiului Avocatului Poporului.

Incendiul s-a produs dimineață, în jurul orei cinci. A luat foc o încăpere de la etajul doi al clădirii spitalului. Persoanele au fost evacuate și focul a fost stins de pompieri. Nimeni nu a avut de suferit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău