Omagiu pentru Eugen Doga

  • 23 Februarie 2017 18:35
Omagiu pentru Eugen Doga

Academicieni, scriitori și oameni de cultură i-au adus laude lui Eugen Doga la evenimentul organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova: Eugen Doga – Omul Mileniului, transmite IPN.

Eugen Doga afirmă că evenimentul prin care e declarat Omul Mileniului este o surpriză. Maestrul susține că pentru el contează „turbinca pe care o duce în spate și încearcă s-o încarce cu ceva”. Își dorește prin opera sa „să acopere negreața care ne astupă precum un voal”.

Academicianul Mihai Cimpoi, prezent la eveniment, a spus despre Eugen Doga că este o personalitate dinamică în contextul întregii noastre culturi naționale românești. Ne-a dus vestea în lume și încadrează Moldova într-un dialog valoric european și în cultura lumii. Eugen Doga va deveni în curând membru titular al Academiei europene de științe și arte, cu sediul la Viena, „baștina lui Mozart”. „Eugen Doga se duce la Mozart”, a subliniat Mihai Cimpoi.

Academicianul Nicolae Dabija a îndemnat audiența să nu evite să spună că Doga este genial. Astăzi, cât este viu. Peste 50 sau 70 de ani toți vor spune că Doga a fost genial. Doga este „un Eminescu” al muzicii, a insistat Nicolae Dabija.

Eugen Doga împlinește anul acesta, 1 martie, 80 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
4
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău