Omagiu eroilor căzuți în luptele de pe platoul Varnița-Tighina pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova

  • 19 Iunie 2023 14:32
Omagiu eroilor căzuți în luptele de pe platoul Varnița-Tighina pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a participat, alături de oficiali din cadrul autorităților publice centrale și locale și veterani de război, la ceremonia dedicată comemorării a 31 de ani de la luptele de pe platoul Varnița-Tighina pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Activitățile au început cu depuneri de flori la Capela Memorială și monumentul „Mama Îndurerată”, din satul Varnița, raionul Anenii Noi, în memoria eroilor căzuți în luptele din anul 1992.

În discursul său, ministrul Anatolie Nosatîi a menționat importanța acestui eveniment organizat în cinstea celor care au luptat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. ”Luptele de pe platoul Varnița-Tighina au început la 19 iunie 1992 și sunt considerate drept unele dintre cele mai tragice pagini ale conflictului de pe Nistru. Îmi exprim aprecierea, stimați veterani, pentru curajul și devotamentul pe care l-ați manifestat acum 31 de ani și vreau să vă asigur de tot sprijinul meu, în calitate de ministru al apărării și președinte al Consiliului Național pentru problemele veteranilor de război”, a menționat ministrul Anatolie Nosatîi.

În context, ministrul apărării a exprimat mulțumiri mamelor și văduvelor eroilor decedați în vara anului 1992.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău