Olimpicii și profesorii lor vor primi premii de două ori mai mari pentru rezultate

  • 13 Decembrie 2023 15:53
Olimpicii și profesorii lor vor primi premii de două ori mai mari pentru rezultate

Elevii care obțin locuri premiante la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, dar și profesorii acestora vor primi de la stat premii bănești duble. De exemplu, pentru o medalie de aur obținută la un concurs regional premiantul care a acumulat punctaj maxim va primi 25 de mii de lei, față de 12 500 lei cum este în prezent, iar pentru aceeași performanță obținută la o competiție mondială va ridica 50 de mii de lei. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat de Guvern, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, modificările mai prevăd majorarea cu 67% a normelor de remunerare a persoanelor implicate în activitățile de evaluare în cadrul olimpiadelor și concursurilor naționale, regionale sau internaționale care se desfășoară în Republica Moldova.

În același timp, va fi majorată suma alocată pentru organizarea în Republica Moldova a olimpiadelor și concursurilor regionale și internaționale, care nu a fost modificată din anul 2006. Asta în contextul în care anul viitor, Republica Moldova va găzdui cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, la care urmează să participe elevi din peste 30 de țări.

Anual, la olimpiadele și concursurile republicane participă peste 3500 de elevi și profesori. De asemenea loturile olimpice naționale participă anual la circa 20 de olimpiade regionale și internaționale.

Costul total al implementării prevederilor proiectului este de circa 9,7 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău