Olimpice: Participanții la JO de la Tokyo vor avea un sejur mai scurt în Japonia (CIO)

  • 08 Decembrie 2020 12:01
Olimpice: Participanții la JO de la Tokyo vor avea un sejur mai scurt în Japonia (CIO)

Sportivii care vor lua parte la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor vor avea un sejur mai scurt decât de obicei la cel mai important eveniment sportiv planetar, din cauza protocoalelor sanitare foarte stricte, legate de pandemia de coronavirus, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic (CIO), citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele CIO, Thomas Bach, a îndemnat comitetele olimpice naționale să-și adapteze planurile de călătorie ale sportivilor și personalului de susținere, astfel încât aceștia să nu ajungă prea devreme la Tokyo sau să rămână prea mult timp, pentru a reduce la minim riscul de infecții.

"Comitetele olimpice naționale ar trebui să-și adapteze politicile privind sosirea și plecarea, pentru a se asigura că sportivii pot ajunge cu cinci zile înainte de începerea competiție și să plece la cel mult două zile după finalizarea concursului", a spus Bach în cursul unei conferințe de presă virtuale.

Aceasta înseamnă că sportivii care vor concura în cea de-a doua săptămână a Olimpiadei nu vor putea participa la parada tradițională a delegațiilor, care are loc cu ocazia ceremoniei de deschidere a evenimentului, în timp ce concurenții din prima parte a JO ar urma să rateze ceremonia de închidere.

Președintele CIO a subliniat, însă, că vor exista și unele excepții, care vor fi făcute în baza unor criterii specifice fiecărui sport.

Comitetul Internațional Olimpic a precizat, totodată, că vor exista și controale mai stricte în privința celor care pot rămâne în satul sportivilor, pentru a-i proteja pe concurenți.

Din cauza pandemiei care a cuprins planeta, CIO și comitetul japonez de organizare au decis în luna martie amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo.

Cu peste 10.000 de sportivi din întreaga lume așteptați la Jocuri, există temeri că sosirea acestora ar putea provoca o creștere a cazurilor de infectare cu Covid-19.

Organizatorii niponi au anunțat vineri că amânarea Jocurilor va genera costuri suplimentare de 294 miliarde yeni (2,8 miliarde dolari), factura urmând să fie împărțită între comitetul japonez de organizare Tokyo-2020, guvernul Japoniei și executivul regiunii Tokyo.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău