Olimpice | Participanții la JO de iarnă 2022 de la Beijing vor fi testați zilnic anti-COVID

  • 25 Octombrie 2021 16:14
Olimpice | Participanții la JO de iarnă 2022 de la Beijing vor fi testați zilnic anti-COVID

Sportivii care vor participa la JO de iarnă de la Beijing de anul viitor vor fi supuși zilnic testelor anti-Covid și vor fi obligați să rămână într-o ''bulă" sanitară închisă, aceasta presupunând și transportul în zonele unde vor avea loc diferitele întreceri, au anunțat luni organizatorii și oficiali ai CIO, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

''Vrem ca toți participanții să fie în deplină siguranță, de aceea cerem tuturor să se conformeze cerințelor. Astfel, dorim să punem accentul pe fundamentul JO, anume sportul, competiția în sine, și să nu ne concentrăm pe altceva'', a declarat directorul executiv al JO 2022, Christophe Dubi.

Organizatorii au adăugat că sistemul în ''buclă închisă'' a fost conceput pentru a reduce interacțiunile inutile ale sportivilor cu alte persoane, competitorii fiind încurajați să poarte mereu măști în afara probelor la care participă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini și vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanții complet vaccinați vor fi scutiți de carantină și vor fi integrați într-o "bulă" sanitară strictă.

Ceilalți sportivi și oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepția derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei "dovezi a scutirii medicale".

Pe măsură ce situația epidemică evoluează - marcată atât de răspândirea variantelor Covid-19, cât și de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă - opțiunile reținute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfășurarea întrecerilor cu porțile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

"Bula" olimpică - o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaște acum foarte bine - se anunță, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia și nu va permite amestecul concurenților cu populația, fiind prevăzută efectuarea unui test Covid zilnic pentru "toți participanți la Jocuri", precum și "pentru forța de muncă" cu domiciliul în China.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău