Olimpice: Japonia va decide la finele lunii martie dacă va permite accesul spectatorilor străini la JO de la Tokyo

  • 03 Martie 15:21
Olimpice: Japonia va decide la finele lunii martie dacă va permite accesul spectatorilor străini la JO de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor lua o decizie până la finele lunii martie privind accesul spectatorilor străini la întrecerile olimpice, conform agenției EFE.

Comitetul japonez de organizare a Jocurilor Olimpice va stabili până la sfârșitul lunii aprilie audiența permisă de spectatori la competițiile olimpice, a precizat președintele său, Seiko Hashimoto, cu prilejul unei conferințe de presă.

''Din cauza că situația privind COVID-19 se schimbă din moment în moment, cred că este esențial să luăm o decizie cu cea mai mare promptitudine posibilă'', a precizat Hashimoto la finele unei reuniuni online cu organizatorii, autoritățile japoneze, Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul Internațional Paralimpic.

Decizia privind accesul spectatorilor străini pe arenele olimpice se va lua ''în funcție de opiniile experților sanitari și de situația infectării cu COVID-19 atât în Japonia cât și în alte țări'', a precizat Seiko Hashimoto.

În lupta contra răspândirii noului coronavirus, Japonia și-a închis frontierele de câteva luni.

În ce privește prezența spectatorilor în tribune, Hashimoto a precizat că la reuniunea de miercuri nu s-a luat în calcul opțiunea desfășurării competițiilor cu porțile închise: ''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfășura în timpul pandemiei și credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului''.

Thomas Bach, președintele CIO, a afirmat la rândul lui că forul olimpic internațional ''va face tot posibilul pentru a garanta securitatea tuturor participanților, dar și pentru japonezi'' și din acest motiv este ''alături de comitetul de organizare fără nicio rezervă''.

Bach a adăugat că CIO va face ''toate eforturile alături de comitetele olimpice naționale să vaccineze toți sportivii care merg la Tokyo pe cât va fi posibil''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:2,57 m/s
Tue
12
Wed
9
Thu
6
Fri
7
Sat
7

Curs oficial BNM 13 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3161 0.0008
USD 17.8970 -0.0377
RON 4.3324 0.0012
UAH 0.6407 -0.0019
RUB 0.2316 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău