Olimpice: Directorul artistic al JO de la Tokyo a demisionat după ce a insultat o vedetă japoneză

  • 18 Martie 2021 09:47
Olimpice: Directorul artistic al JO de la Tokyo a demisionat după ce a insultat o vedetă japoneză

Directorul artistic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Hiroshi Sasaki, și-a anunțat joi demisia după publicarea unor comentarii ofensatoare la adresa fizicului unei celebrități japoneze, o nouă bătaie de cap pentru organizatori, cu patru luni înaintea startului competiției, informează AFP, preluat de Agerpres.

Un tabloid nipon a dezvăluit miercuri că Sasaki i-ar fi sugerat să se deghizeze în porc actriței de comedie Naomi Watanabe, o vedetă a rețelelor de socializare în Japonia.

Într-o declarație pe care dat-o publicității joi, Sasaki s-a declarat "profund dezamăgit" pentru această "insultă gravă" pe care i-a adresat-o tinerei cu forme generoase.

În martie 2020, înainte de amânarea Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Hiroshi Sasaki le-a sugerat colegilor săi ideea ca Naomi Watanabe să își facă apariția într-un costum roz, cu urechi de porc, la ceremonia de deschidere. Ideea sa, care a fost respinsă imediat, era aceea de a face un joc de cuvintele în limba engleză, între "Olympics" și "Olympig".

Acest scandal are loc la mai puțin de o lună după demisia lui Yoshiro Mori, președintele comitetului de organizare Tokyo-2020, forțat să renunțe la funcție după ce a afirmat că femeile vorbesc prea mult în timpul reuniunilor.

Noua președintă a comitetului nipon de organizare, Seiko Hashimoto, s-a declarat "șocată" de afacerea Sasaki. "Să glumești în legătură cu fizicul cuiva este foarte nepotrivit", a declarat Hashimoto în timpul unei conferințe de urgență pe care a convocat-o joi, adăugând că intenționează să-l înlocuiască foarte rapid pe directorul artistic, însărcinat cu realizarea ceremoniilor de deschidere și de închidere ale JO 2020 (28 iulie - 8 august).

Actrița Naomi Watanabe s-a declarat "cu adevărat surprinsă" după dezvăluirile din presa japoneză, asigurând că este "fericită cu forma corpului" său. Ea și-a exprimat totodată speranța că "fiecare persoană va putea respecta și accepta gândurile și caracteristicile altora", conform unui comunicat pe care l-a dat publicității joi.

Această femeie, în vârstă de 33 ani, cu origini taiwaneze, este o personalitate mediatică ultracunoscută în Japonia și foarte influentă pe rețelele de socializare, contul său de Instagram fiind urmărit de 9,3 milioane de persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău