Olimpice: CIO va reduce ''considerabil'' numărul de invitați la JO de la Tokyo

  • 27 Martie 2021 12:29
Olimpice: CIO va reduce ''considerabil'' numărul de invitați la JO de la Tokyo

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis vineri să efectueze o "reducere considerabilă" a programului său de invitați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), pentru a se conforma solicitărilor organizatorilor japonezi, care au decis săptămâna trecută să excludă spectatorii veniți din străinătate, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Pentru a se conforma concluziilor și cererilor partenerilor săi japonezi, Comisia Executivă a CIO a decis (vineri) să acorde acreditare numai persoanelor care ocupă funcții esențiale și operaționale", a indicat forul olimpic mondial într-un comunicat.

Decizia CIO privește "o serie de programe, printre care programul de invitați al CIO și invitațiile adresate sportivilor olimpici legendari".

"În plus, nicio acreditare nu va fi acordată însoțitorilor, indiferent de categoria de acreditare", a adăugat CIO.

Obiectivul CIO este, în special, acela de a evita ca multiplicarea invitațiilor, prin intermediul partenerilor și sponsorilor, pentru a ocoli astfel decizia Japoniei de a nu permite prezența spectatorilor străini.

Comunicatul precizează că "membrii CIO, în calitate de instanță decizională finală a CIO, exercită astfel de funcții (esențiale și operaționale) și vor asista la Jocuri".

Pentru prima oară în istoria olimpică, nu vor exista spectatori veniți din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial în 2020, dar care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău