Olimpiada Mondială de Șah: rezultatele selecționatei R. Moldova în runda a cincea

  • 07 Septembrie 2016 16:51
Olimpiada Mondială de Șah: rezultatele selecționatei R. Moldova în runda a cincea

Selecționata masculină a R. Moldova a obținut o remiză importantă în confruntarea cu echipa Poloniei în runda a cincea a Olimpiadei Mondiale de Șah.

Selecționata feminină a câștigat cu scorul de 2,5 – 1,5 echipa din Bangladesh, transmite IPN.

Pentru lotul masculin au jucat marii maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dmitrii Svetușkin și maestrul Serghei Vedmediuc. Viorel Bologan și Serghei Vedmediuc au făcut remiză, iar Dmitrii Svetușkin a câștigat. Din lotul feminin a făcut remiză marea maestră Elena Pârțac, iar maestrele Diana Baciu și Paula-Alexandra Gâtu au câștigat.

Pe 8 septembrie, în runda a șasea selecționata masculină se va întâlni cu șahiștii din Iran, iar selecționata feminină va juca cu echipa din Lituania. În rundele de până acum, selecționata masculină are trei victorii, o înfrângere și o remiză, iar selecționata feminină are trei victorii și două înfrângeri.

În perioada 1 – 14 septembrie curent la Baku, Azerbaidjan, se desfășoară a 42-a Olimpiada Mondială la Șah. La această ediție la secțiunea Open s-au înscris 180 de țări, iar la secțiunea Women – 140 de țări. Numărul jucătorilor care participă la Olimpiada Mondială de Șah din Baku depășește cifra de 1580. Din start Moldova se afla pe locul 35 la secțiunea Open și pe locul 44 la secțiunea Women.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău