Olesea Stamate: Starea de urgență ar putea să nu mai fie prelungită

  • 28 Noiembrie 2023 11:06
Olesea Stamate: Starea de urgență ar putea să nu mai fie prelungită

Recenta hotărâre a Parlamentului de a prelungi starea de urgență ar putea fi ultima. Aceasta, dacă nu vor interveni situații excepționale, spune președinta Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate, transmite IPN.

Deputata a menționat că reprezentantul Guvernului care a prezentat proiectul de hotărâre în Comisie și în plen a argumentat necesitatea și solicitarea de a prelungi starea de urgență doar pentru 30 de zile. „Și potrivit lui, aceasta ar urma să fie ultima prelungire dacă, Doamne ferește, nu s-ar întâmpla ceva excepțional”, a declarat Olesea Stamate la TV8.

Președinta Comisiei juridice a mai spus că, în principiu executivul a pregătit în mare parte toate actele legislative pe care trebuie să le adopte Parlamentul în vederea înlocuirii acelor dispoziției aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. Deputata a mai spus că la sfârșit de decembrie actele vor fi adoptate și nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de urgență.

Starea de urgență a fost instituită pe 24 februarie 2022 și extinsă de atunci de mai multe ori. Ultima dată, pe 24 noiembrie, Parlamentul, la propunerea Guvernului, a prelungit starea de urgență cu încă 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău