Olesea Stamate: Și activitatea directorului CNA, Ruslan Flocea, va fi evaluată

  • 07 Septembrie 2021 10:12
Olesea Stamate: Și activitatea directorului CNA, Ruslan Flocea, va fi evaluată

Activitatea directorului Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, va fi evaluată ca și în cazul procurorului general. Despre aceasta a anunțat deputata PAS și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Activitatea domnului Flocea va fi evaluată la fel ca activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Avem o sumedenie de plângeri din partea cetățenilor care reclamă inactivitatea sau activitate insuficientă din partea CNA. Temeiuri sunt mai mult decât suficiente să inițiem o evaluare a șefului CNA”, a declarat Olesea Stamate în platoul TVR Moldova.

Totodată, Stamate spune că după evaluarea directorului CNA se va decide dacă acesta va fi demis sau va rămâne în funcție, precizând că deja au fost recepționate CV-uri ale unor eventuali candidați.

„Ca să fie foarte clar, CNA nu poate fi blamat în exclusivitate pentru lipsa rezultatelor pe lupta împotriva corupției, deoarece aici avem o concurență de două instituții. Exte vorba despre Procuratura Anticorupție și CNA. S-ar putea să aflăm din această evaluare de exemplu că CNA și-a făcut treaba și a transmis rezultatele investigațiilor către Procuratura Anticorupție, iar PA a respins și nu a inițiat cauze penale pe marginea investigațiilor. Sunt anumite semne de întrebare, trebuie să desfășurăm această evaluare și să vedem până la urmă dacă a fost activitatea directorului CNA una satisfăcătoare sau nu. În cazul în care va fi găsită nesatisfăcătoare, urmează a fi demis”, a mai menționat Olesea Stamate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău