Olesea Stamate | Actuala guvernare și-a impus controlul asupra justiției în favoarea propriilor interese. Condamnați notorii au fost eliberați înainte de termen

  • 08 Octombrie 2020 14:26
Olesea Stamate | Actuala guvernare și-a impus controlul asupra justiției în favoarea propriilor interese. Condamnați notorii au fost eliberați înainte de termen

Actuala guvernare și-a impus controlul asupra justiției în favoarea propriilor interese, iar un șir de condamnați notorii au fost eliberați înainte de termen, în ultimul an, a declarat într-o conferință de presă vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

În același timp, ea a subliniat că în perioada când Guvernul era condus de președinta PAS, Maia Sandu, au fost lansate reforme importante ale justiției, iar mai mulți judecători presupuși corupți au fost alungați din sistem.

Olesea Stamate a declarat că reforma justiției rămâne o prioritate pentru Maia Sandu în funcția de președinte.

Amintim că recent și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a declarat că în ultima perioadă, în sistemul de justiție din Republica Moldova revin persoane care anterior au servit unor interese. În opinia diplomatului, justiția trebuie reformată în mod credibil, transparent și cu participarea experților, a societății civile, a partidelor politice și a celor care reprezintă sistemul justiției.

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat anterior că sistemul de justiție din Republica Moldova activează de la o zi la alta fără o strategie și un plan de acțiuni bine pus la punct. Potrivit lui, ultima strategie din domeniul justiției a expirat în 2018, iar prevederile din următorul document se vor aplica începând cu anul viitor, doar în cazul în care va fi votat în Parlament.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:6,17 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău