Oleksii Danilov, întrebat dacă Ucraina ar susține militar Moldova, în cazul unei tentative rusești de destabilizare: „Dacă există un astfel de apel, acesta poate fi luat în considerare”

  • 03 Martie 12:06
Oleksii Danilov, întrebat dacă Ucraina ar susține militar Moldova, în cazul unei tentative rusești de destabilizare: „Dacă există un astfel de apel, acesta poate fi luat în considerare”

În cazul în care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va face apel la Ucraina pentru a oferi ajutor, în special prin mijloace militare, o astfel de chestiune ar putea fi luată în considerare de către autoritățile ucrainene, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei, Oleksii Danilov, citat de publicația Glavcom.

„Dacă există un astfel de apel, acesta poate fi luat în considerare ținând cont de toate procesele și circumstanțele care au loc. Mai ales că suntem vecini”, a spus el, într-un interviu pentru „RBK-Ukraine”.

În cazul în care Rusia va încerca să pună în aplicare un plan de revoltă pe teritoriul Moldovei, pentru Ucraina va apărea un punct de tensiune suplimentar, căruia va trebui să i se acorde atenție, a precizat Danilov.

„Va trebui să deturnăm o parte din armata noastră spre secțiunea frontierei moldovenești. Aceasta este o tehnică clasică, nu este nimic nou aici”, a declarat Danilov.

Secretarul Consiliului Național de Securitate a explicat că rușii doresc să implice activ atât direcția belarusă, cât și cea moldovenească, astfel încât Ucraina să-și disperseze forțele și capacitățile militare.

„Noi, Belarus și Moldova suntem Europa, geografic, mental, istoric, aparținem comunității europene. Iar Rusia aparține Asiei, o mare parte din teritoriul său aparține Asiei, ei sunt asiatici. Nu este nimic în neregulă cu asta, trebuie doar să acceptați acest lucru ca un dat și să nu le mai vorbiți ca unor europeni. Toată lumea poate trăi – atât asiaticii, cât și europenii, oricine”, a mai spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:7,72 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
5
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău