Oleksandr Turcinov: Armata ucraineană este pregătită să respingă Rusia, în cazul unor provocări militare

  • 31 August 2017 10:34
Oleksandr Turcinov: Armata ucraineană este pregătită să respingă Rusia, în cazul unor provocări militare

Forțele armate ucrainene sunt pregătite să răspundă Rusiei în cazul unor provocări care ar putea apărea sub pretextul exercițiilor militare ruse-beloruse "Zapad-2017", care vor avea loc în septembrie - a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov.

"Urmărim îndeaproape concentrarea trupelor direct la granițele noastre, în cadrul exercițiilor militare ruso-beloruse Zapad-2017, iar forțele armate ale Ucrainei sunt gata să răspundă oricărei provocări" - a subliniat oficialul ucrainean, atrăgând atenția că o parte din armament și din personalul militar rus ar putea rămâne pe teritoriul Republicii Belarus după încheierea acestor exerciții, notează Rador.

Potrivit lui Turcinov, pentru desfășurarea manevrelor militare Zapad-2017 sunt cheltuite "resurse colosale", iar 7.000 de platforme feroviare sunt folosite pentru a transfera trupe. "Fără îndoială, prin aceste exerciții, Federația Rusă își demonstrează capacitatea de a purta un război continental de amploare în Europa.

În opinia lor, acest lucru ar putea fi un avertisment pentru Occident, astfel încât să nu intervină în noile aventuri pe care Kremlinul le poate provoca atât în Ucraina, cât și pe teritoriul altor țări independente din regiune" - a adăugat Turcinov. Cu toate acestea, oficialul a subliniat că "Forțele Armate ale Ucrainei sunt gata să respingă inamicul".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău