Oleg Serebrian: În anul 2022 Chișinăul și Tiraspolul s-au distanțat politic

  • 24 Decembrie 2022 09:00
Oleg Serebrian: În anul 2022 Chișinăul și Tiraspolul s-au distanțat politic

În anul 2022, din cauza războiului rus în Ucraina, Chișinăul și Tiraspolul s-au distanțat foarte mult la capitolul politic, constată vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, transmite Radio Chișinău.

El a spus într-un interviu pentru Radio Chișinău că deși pe segmentele economic și social s-a constatat o apropiere între cele două maluri ale Nistrului, la nivel politic niciodată distanța nu a fost atât de mare:

„Este interesant să constatăm, făcând analiza anului care a trecut, că pe unele segmente s-a produs o apropiere, iar pe altele o îndepărtare. Dacă pe domeniul economic sau social s-a constatat o apropiere și s-a demonstrat faptul că, în principiu, Republica Moldova continuă să acționeze, mai mult sau mai puțin, ca un mecanism economic unic, pe domeniul politic, cred că niciodată după 1992 distanța n-a fost atât de mare. Primul a fost războiul, agresiunea Federației Ruse contra Ucrainei, care a perturbat în totalitate toate mecanismele de negociere și le-a făcut imposibile. În al doilea rând, poziția Tiraspolului a fost ostentativă pe anumite capitole”, menționează Oleg Serebrian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău