Oleg Serebrian a discutat cu reprezentanții OSCE despre dialogul dintre Chișinău și Tiraspol

  • 11 Martie 17:47
Oleg Serebrian a discutat cu reprezentanții OSCE despre dialogul dintre Chișinău și Tiraspol

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, dl Thomas Mayr-Harting, însoțit de șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, dna Kelly Keiderling, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Discuțiile s-au concentrat pe situația curentă a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, temele actuale de pe agendă, abordările Chișinăului pe marginea acestora, prioritățile guvernamentale în domeniul politicilor de reintegrare a țării, planificarea vizitei în Republica Moldova a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrului maltez al afacerilor externe.

A fost evidențiat faptul, că problemele ce țin de activitatea comercială externă a agenților economici din regiunea transnistreană și autorizarea importurilor de diverse categorii de mărfuri, inclusiv de medicamente și de echipamente radiologice, vor fi soluționate prin prisma rigorilor stabilite de legislația în vigoare a Republicii Moldova și a dezideratului de reîntregire a spațiului economic unic.

Vicepremierul pentru reintegrare a reiterat necesitatea abordării permanente în dialogul cu Tiraspolul a problemei respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană, soluționării pozitive a cazurilor de rezonanță (de ex. Pleșcanov V.), precum și a obținerii accesului liber și în condiții de securitate în regiune a jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău