Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu directorul Serviciului Instrumente de Politică Externă al Comisiei Europene Peter M. Wagner

  • 13 Decembrie 2023 13:30
Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu directorul Serviciului Instrumente de Politică Externă al Comisiei Europene Peter M. Wagner

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru astăzi, 13 decembrie, cu directorul Serviciului Instrumente de Politică Externă al Comisiei Europene, Peter M.Wagner, însoțit de șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, transmite Biroul Politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii privind principalele evoluții în dosarul reglementării transnistrene, inclusiv din perspectiva situației regionale de securitate, care este în continuă schimbare și a provocărilor multiple la adresa stabilității în zona Mării Negre.

Situația din Zona de Securitate în condițiile prelungirii războiului din Ucraina la fel a fost abordată de către interlocutori. În această privință, vicepremierul moldovean a informat despre acțiunile realizate de către autoritățile naționale și a evidențiat provocările care necesită o atenție deosebită și reacții adecvate.

Vicepremierul Oleg Serebrian a remarcat rolul substanțial al oportunităților și al proiectelor de asistență oferite Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, care aduc o valoare adăugată în avansarea procesului de reintegrare a țării.

Interlocutorii au reiterat importanța coordonării permanente a activităților și a abordărilor pe aspecte de interes reciproc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău