Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului de Externe al Ucrainei. Dosarul transnistrean, pe agenda discuției

  • 17 Iunie 18:20
Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului de Externe al Ucrainei. Dosarul transnistrean, pe agenda discuției

Consolidarea dialogului și coordonările pe aspecte ce vizează dosarul transnistrean, în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, au fost discutate în cadrul întrevederii vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului ucrainean de Externe, Paun Rohovei, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, oficialii au trecut în revistă dinamica actuală a dialogului Chișinău-Tiraspol, au efectuat un schimb de opinii pe marginea acțiunilor ulterioare ce se impun a fi coordonate, precum și au relevat necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Paun Rohovei a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean, în frontierele internațional recunoscute ale Republicii Moldova, precum și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Ucrainei de către autoritățile de la Chișinău.

Oleg Serebrian a reiterat disponibilitatea Chișinăului de a convoca în acest an o nouă reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău