Oleg Nemțan este primul sportiv din Republica Moldova cu o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

  • 22 Octombrie 2023 10:00
Oleg Nemțan este primul sportiv din Republica Moldova cu o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

Oleg Nemțan a devenit primul sportiv moldovean care a cucerit o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale (World Combat Games), care se desfășoară la Riad, Arabia Saudită. Reprezentantul Moldovei a obținut medalia de argint la competițiile de sambo pentru sportivii nevăzători în categoria de greutate până la 79 kg, transmite IPN.

Potrivit Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova, sportivul a cedat aurul lui Elder Luis Moreno Garcia din Venezuela. În drumul său spre finală, Oleg Nemțan a obținut două victorii în fața sportivilor din Kârgâzstan și Georgia. Oleg Nemțan este singurul sportiv moldovean care participă la Jocurile din acest an.

Jocurile Mondiale de Arte Marțiale au loc o dată la patru ani și sunt organizate de organizația SportAccord. Programul Jocurilor, care se desfășoară între 20 și 30 octombrie, cuprinde 16 sporturi în total. Doar șase dintre aceste sporturi au competiții între sportivi paralimpici – sambo, aikido, muaythai, armwrestling, ju-jitsu, și savate (boxul francez).

Anul acesta marchează prima dată când sporturile paralimpice au fost incluse în cadrul Jocurilor Mondiale de Luptă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău