Oleg Crețul și Ion Basoc au obținut medalii de bronz la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo

  • 25 August 2023 11:46
Oleg Crețul și Ion Basoc au obținut medalii de bronz la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo

Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au obținut medalii de bronz la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie, transmite MOLDPRES.

Maestrul emerit al sportului, Oleg Crețul, a concurat la categoria de greutate până la 90 kg, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe un concurent din SUA, după care - într-o pătrime, pe un sportiv din Uzbekistan.

În finală, sportivul nostru a cedat reprezentantului Braziliei. În lupta pentru medalia de bronz, Oleg Crețul l-a învins pe reprezentantul din Kazahstan.

Ion Basoc, maestru internațional al sportului, elevul lui Oleg Crețul, a evoluat la categoria de greutate +90 kg. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe un concurent din Mexic, în cea de-a doua luptă - a cedat liderului mondial din Brazilia.

Ulterior, în recalificări, Ion Basoc l-a învins pe reprezentantul Franței și în lupta pentru medalia de bronz a obținut victorie în fața unui sportiv din China. Astfel, Ion Basoc devine în premieră medaliat cu bronz la această competiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău