Olanda va avea nevoie de mai mulți muncitori migranți, ca urmare a creșterii economice și a îmbătrânirii populației

  • 12 Iunie 2018 19:19
Olanda va avea nevoie de mai mulți muncitori migranți, ca urmare a creșterii economice și a îmbătrânirii populației

Cererea de muncitori migranți în Olanda va fi și mai mare în următorii ani, ca urmare a creșterii economice și a îmbătrânirii populației, indică un raport publicat marți de Institutul de Cercetări Economice (SEO) al Universității din Amsterdam, citat de agenția Xinhua.

Potrivit raportului comandat de agenția pentru ocuparea forței de muncă ABU, va fi nevoie de mai mulți muncitori migranți în special în agricultură și în horticultură, în serviciile de antrepriză, vânzări angro, industria alimentară și în metalurgie.

În 2016, în Olanda existau 371.000 de muncitori migranți proveniți din centrul și estul Europei. Ei au ocupat aproape 5% din locurile de muncă olandeze și au contribuit cu 11 miliarde de euro la venitul național.

În plus, muncitorii migranți fac în principal munci mai puțin plătite și de rutină, pentru care nu sunt disponibili muncitori olandezi. Fără contribuția lor, firmele olandeze ar fi nevoite să-și mute sau să-și adapteze operațiunile, se afirmă în raport.

Prin urmare, agenția pentru ocuparea forței de muncă a făcut apel la mai multe eforturi privind condiții mai bune pentru primirea de muncitori migranți, o problemă importantă fiind cea referitoare la locuințele la prețuri accesibile. În prezent există o lipsă de circa 100.000 de spații de cazare pentru muncitorii proveniți din Europa de Est, potrivit ABU.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău