Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană

  • 05 Decembrie 2023 17:40
Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană

Guvernul Regatului Țărilor de Jos va susține, la mijlocul lunii decembrie, deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, în cadrul Consiliului UE de la Bruxelles, relatează ziarulnational.ro.

Potrivit Guvernului de la Haga, recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile cu R. Moldova și Ucraina este echilibrată și bine argumentată, menționează sursa citată.

„Guvernul adoptă o atitudine pozitivă față de recomandarea Comisiei de a începe negocierile de aderare cu R. Moldova. R. Moldova a finalizat cea mai mare parte a pașilor identificați de Comisie și a înregistrat progrese semnificative în restul pașilor. Guvernul sprijină, de asemenea, pașii identificați de Comisie înainte ca un cadru de negociere să poată fi adoptat de Consiliu European. O majoritate a statelor membre pare să susțină deschiderea negocierilor de aderare. Acestea vor începe efectiv după ce Consiliul va stabili cadrul de negociere”, cităm din concluziile principale cu privire la R. Moldova din scrisoarea semnată de ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos, în numele Guvernului de la Haga, adresată președintelui Consiliului European în contextul pregătirilor pentru Consiliul European din decembrie 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău