Olanda sprijină aderarea Bulgariei la Schengen

  • 07 Februarie 2018 09:17
Olanda sprijină aderarea Bulgariei la Schengen

Premierul Olandei, Mark Rutte, a exprimat întregul sprijin al țării sale pentru aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen. El a lăudat eforturile guvernului bulgar, însă a subliniat că încă mai sunt multe de făcut.

Rutte a subliniat că Bulgaria este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere în UE, precum și un jucător cheie în regiune. Prim-ministrul olandez a precizat că este mulțumit de acțiunea activă a Bulgariei privind politica UE în domeniul migrației și a menționat că ea a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la zona euro, felicitând guvernul pentru progrese.

La rândul său, prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, a afirmat că Olanda este cel mai mare investitor în Bulgaria, cu investiții de peste 14 miliarde de leva (circa 7 miliarde de euro). Potrivit șefului executivului de la Sofia, Bulgaria se bucură de încrederea deplină a investitorilor și businessului olandez. El și-a exprimat speranța pentru aderarea Bulgariei la zona euro și Spațiul Schengen, deoarece se știe că granița externă este foarte bine păzită.

Boiko Borisov a subliniat că prima lună a președinției bulgare a Consiliului UE a fost extrem de reușită. Potrivit acestuia, dacă lunile următoare vor avea succes, Bulgaria va transmite Olandei un semnal că este disciplinată, respectă regulile financiare, asigură eficient paza frontierei Schengen și poate genera stabilitate în întreaga regiune.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău