Olanda confirmă 13 infectări cu varianta Omicron în rândul celor 61 de pasageri pozitivi a două zboruri din Africa de Sud; două cazuri confirmate în Danemarca

  • 28 Noiembrie 2021 17:31
Olanda confirmă 13 infectări cu varianta Omicron în rândul celor 61 de pasageri pozitivi a două zboruri din Africa de Sud; două cazuri confirmate în Danemarca

Olanda a confirmat duminică 13 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului în rândul celor 61 de pasageri testați pozitiv la COVID-19 după ce au sosit vineri cu două zboruri din Africa de Sud, transmite Reuters.

Există posibilitatea ca în rândul acestora și alții să fie infectați cu aceasta variantă, întrucât secvențierea probelor nu s-a încheiat, scrie Agerpres.

''Acesta ar putea fi doar vârful aisbergului'', a declarat ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge, la o conferință de presă la Rotterdam. ''Nu este improbabil ca și alte cazuri să apară în Olanda'', a atenționat el.

Autoritățile sanitare olandeze încearcă acum să găsească și să testeze circa 5.000 de alte persoane care au venit în ultima săptămână din țări din zona Africii Australe.

Între timp, Danemarca a anunțat că cele două cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron anunțate amterior sunt acum confirmate în urma secvențierii genomului.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe 24 noiembrie, provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutații multiple și pare a fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

Într-un raport de evaluare a riscurilor, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) estimează că "nivelul general de risc pentru UE și SEE (Spațiul Economic European) asociat cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 este considerat ridicat spre foarte ridicat".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău