Olanda a anunțat vineri primul deces provocat de noul coronavirus (autorități sanitare)

  • 06 Martie 2020 14:16
Olanda a anunțat vineri primul deces provocat de noul coronavirus (autorități sanitare)

Olanda a anunțat vineri primul deces provocat de epidemia de COVID-19, victima fiind o persoană vârstnică spitalizată la Rotterdam (sud), informează AFP, preluat de Agerpres.

"Un bărbat în vârstă de 86 de ani internat la spitalul Ikazia Rotterdam cu COVID-19 a murit astăzi (vineri)", a declarat într-un comunicat Institutul Olandez pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM), precizând că sursa infectării acestui pacient nu este în prezent cunoscută.

"Acesta este primul pacient din Olanda decedat din cauza consecințelor infecției cu noul coronavirus", a adăugat RIVM.

Pacientul fusese plasat în izolare. Spitalul și serviciul de sănătate municipal (GGD) au luat legătura cu contactele, vizitatorii și îngrijitorii bărbatului, pentru a vedea dacă aceștia prezintă simptome ale infectării cu coronavirusul.

Toți apropiații pacienților din acest spital din Rotterdam care acuză o răceală sau febră au fost rugați să rămână acasă, urmând să fie testați dacă este necesar, a continuat RIVM.

La nivel mondial, circa 100.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate de la începutul epidemiei, dintre care 3.300 s-au soldat cu decese, în peste 80 de țări și teritorii.

În Olanda, un prim caz confirmat de contaminare cu noul coronavirus a fost detectat pe 27 februarie la un bărbat care călătorise recent în nordul Italiei.

Vineri țara înregistra 82 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău