Olaf Scholz spune că va trimite tancuri germane în Ucraina doar dacă și SUA trimit tancuri americane

  • 19 Ianuarie 2023 08:46
Olaf Scholz spune că va trimite tancuri germane în Ucraina doar dacă și SUA trimit tancuri americane

Cancelarul german Olaf Scholz este dispus să permită ca tancurile de luptă Leopard să fie livrate Ucrainei în anumite condiții, anume ca și SUA să livreze principalele lor tancuri de luptă Abrams, scrie presa germană, informează Agerpres.

Cancelarul Scholz a pus această condiție într-o discuție telefonică cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, potrivit unui articol apărut în Suddeutsche Zeitung. Joe Biden nu a comunicat poziția sa în această privința în timpul conversației de marți, se arată în articol.

Și ziarul Bild a informat că Olaf Scholz este dispus să permită livrarea de tancuri germane Leopard, cât și furnizarea acestor tancuri de către parteneri ai NATO, citând cercuri guvernamentale, dacă SUA furnizează, la rândul lor, tancuri Abrams.


Cancelarul Scholz ar dori ca Europa și SUA să ofere Ucrainei tancuri de luptă împreună, astfel încât Kremlinul să nu poată diviza NATO, se arată în articol. Înaltul oficial american, Colin Kahl, care tocmai s-a întors dintr-o vizită la Kiev, a spus că Pentagonul nu este încă pregătit să răspundă cererilor Kievului privind furnizarea de tancuri Abrams. "Pur și simplu nu cred că a sosit momentul", a spuse Kahl.

„Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump. Este greu să te antrenezi. Are un motor de avion cu reacție", a spus acesta.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău