Olaf Scholz: „R. Moldova nu este singură și are susținerea Europei”

  • 26 Mai 17:50
Olaf Scholz: „R. Moldova nu este singură și are susținerea Europei”

„R. Moldova nu este singură și are susținerea Europei!” – a declarat cancelarului german, Olaf Scholz, care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în R. Moldova, scrie Radio Chișinău.

 „În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație.

Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene.

Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură.”

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Video: https://twitter.com/epcmoldova

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
22
Mon
18
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău