Ofițeri și procurori din R. Moldova au efectuat percheziții la vilele și apartamentele deținute de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc în Franța și Cipru

  • 17 Ianuarie 15:50
Ofițeri și procurori din R. Moldova au efectuat percheziții la vilele și apartamentele deținute de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc în Franța și Cipru

Ofițeri și procurori din Rep. Moldova au efectuat săptămâna trecută mai multe percheziții la vilele și apartamentele pe care le deține oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc în Franța și Cipru. În urma verificărilor, coordonate cu forțele de ordine locale, într-un apartament din Sciez, un orășel din Franța, aflat pe malul lacului Geneva, au fost depistați 92.000 de euro și 3 000 de franci, a anunțat în cadrul unui briefing, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, transmite Radio Chișinău.

Potrivit acestuia, procurorii Anticorupție au audiat în Franța mai mulți martori, care au prestat servicii pentru Vlad Plahotniuc.

Anterior a fost aplicat sechestru pe mai multe bunuri imobile care îi aparțin lui Vladimir Plahotniuc. Scopul deplasării a fost efectuarea perchezițiilor la aceste bunuri imobile, precum și la alte persoane pentru a acumula probe incontestabile ce ar dovedi apartenența acestor bunuri la familia Plahotniuc. Probele acumulate în urma perchezițiilor dovedesc că aceste bunuri îi aparțin”, a spus Octavian Iachimovschi.

Unul din bunurile nominalizate reprezintă o vilă amplasată în or. Sciez,  într-un cartier rezidențial, pe malul lacului Leman, vila fiind în proces de renovare. Al doilea bun la fel este în or. Sciez și reprezintă un apartament cu două locuri de parcare, amplasat într-un complex rezidențial, cu acces la un cort de tenis și bazin, la momentul efectuării acțiunilor de urmărire penală fiind constatat că imobilul indicat este gestionat de o rudă apropiată a lui V.P.

Al treilea bun imobil reprezintă o cabană (chalet) tradițională pentru zona alpină, cu parter, etaj și mansardă, amplasată la cota superioară a localității Combloux, pe un teren de 21 ari, cu vedere la vârful Mont Blanc, fiind dotată cu șase dormitoare, birou, bibliotecă, spațiu de recreere cu șemineu și bar, sală de sport, saună, cameră de păstrare a vinurilor, cameră frigorifică, garaj pentru 8 unități de transport, cazangerie și alte utilități.

Probele administrate urmează a fi transmise în Rep. Moldova, pentru a fi examinate de judecători, care ulterior vor lua o decizie pe caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău